Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 140 gr vin alb
  • 125 gr ulei
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita anason praf
  • 100 gr zahar (pt tavalit)
  • 1 lingurita rasa praf de copt/amoniac
Biscuiti de post cu vin si anason. In timp, am mai modificat reteta pana ce am ajuns ...
Prima data cand i-am mancat, a fost acum 5 ani, cand i-am cumparat din intamplare dintr-un magazin micut din Lazio. Mi-au placut atat de mult incat m-am apucat sa caut reteta si am descoperit ca se fac teribil de simplu si cu ingrediente foarte ieftine si la indemana oricui. In timp, am mai modificat reteta pana ce am ajuns la un rezultat care m-a satisfacut complet.
Preparare:
  1. Amestecam faina cu praful de copt sau amoniac, si adaugam in centrul ei, vinul alb, uleiul, anasonul si zaharul.
  2. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact si elastic. Daca mai este nevoie, mai adaugam 2-3 linguri de vin.
  3. Lasam aluatul la frigider pentru 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat ies mai fragezi) dupa care il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma biscuitii.
  4. Luam cate un biscuite si il trecem prin zahar tos apoi il asezam in tava cu partea data prin zahar in sus.
  5. Ii coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.
  6. Ii scoatem din cuptor si i servim.
  7. Dupa ce se racesc, acesti biscuiti devin friabili. Original, se servesc inmuiati in vin, lapte, cafea, ceai dar daca lasati aluatul la frigider pentru mai mult timp, raman moi si dupa ce se racesc.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!