Ingrediente:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri rase de cafea solubila
  • 300 gr frisca
  • 500 gr lapte
  • 130 gr zahar
  • 16 gr gelatina foi
  • 1 baton vanilie
Bobitele de cafea:
  • 100-125 gr ciocolata amara
Bavareza cu cafea. Le bagam la frigider pana se intaresc complet, dupa care ...
Pentru voi, am facut o bavareza cu cafea si va invit cu drag sa o serviti.
Preparare:
  1. Trecem din nou pe foc mic compozitia obtinuta si o lasam cca 5 minute, timp in care amestecam incontinuu in ea. Atentie, din nou, sa nu cumva sa fiarba.
  2. Amestecam bine si turnam laptele cald peste galbenusuri.
  3. Incalzim laptele in care punem un baton de vanilie despicat pe centru, iar in momentul in care este fierbinte (ATENTIE, nu trebuie sa fiarba), stingem focul, eliminam batonul de vanilie si adaugam 2 linguri rase de cafea solubila.
  4. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina.
  5. Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se omogenizeaza si se umfla putin (cca 3 minute cu mixerul).
  6. Ca sa o extragem fara nici o problema din forma, desprindem cu un cutit marginile bavarezei de forma dupa care punem forma in apa clocotita pentru cateva secunde, atentie sa nu intre apa in forma pentru ca stricam bavareza.
  7. Incorporam frisca cremei de galbenus si cafea si amestecam pana la omogenizarea completa. Ungem o forma rotunda cu foarte putin ulei si o umplem cu viitoarea noastra bavareza. Introducem bavareza in frigider pentru 3-4 ore.
  8. Lasam compozitia sa se raceasca complet, timp in care mixam frisca pana capata consistenta. Nu trebuie sa fie batuta pana nu mai cade de pe paleta pentru ca este greu de incorporat cremei de galbenus.
  9. Dupa 5 minute, stingem focul si adaugam gelatina stoarsa bine si amestecam pana se dizolva complet.
  10. O rasturnam pe un platou si o mai lasam in frigider pentru 30 minute.
Bobitele de cafea:
  1. Topim la bain marie 100 gr de ciocolata. Dupa ce s-a topit, o luam de pe foc si o amestecam pana aproape se raceste si se intareste putin.
  2. Cu ajutorul unui sac a poche sau cu o punga taiata la un capat, formam mici bilute cu o forma usor alungita pe o farfurie pe care am tinut-o 10 minute in congelator si dupa ce se intaresc putin le crestam pe centru cu o scobitoare.
  3. Le bagam la frigider pana se intaresc complet, dupa care le desprindem de farfurie cu o miscare brusca si hotarata, cu lama subtire a unui cutit.
  4. Decoram bavareza cu ciufuleti de frisca si cu bobitele de “cafea” si servim.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!