Umplutura:
  • 500 gr carne tocata porc sau vita si porc
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou, 3-4 linguri lapte, mac/susan/cascaval ras
Ingrediente:
  • Aluat: 250 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 250 gr unt
  • 1 varf cutit sare
Pateuri cu carne. Exceptionale, extrem de simplu de facut, cu un aluat ...
Sunt exceptionale, extrem de simplu de facut iar aluatul mi-a placut atat de mult ( este foarte asemanator aluatului foietat) incat, de acum inainte, o sa inlocuiesc aluatul foietat din comert cu aceasta minune de aluat.
Umplutura:
  1. Tocam ceapa foarte marunt sau cel mai bine o dam prin razatoare si o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
  2. Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet ( cca 10-15 minute). La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata. Daca observam ca exista inca lichid in tigaie, punem carnea la scurs intr-o strecuratoare.
  3. Dupa ce s-a scurs si s-a racit putin, o punem in robot si o mixam 1-2 minute. Pasul acesta nu este obligatoriu decat daca dorim sa avem o umplutura cu o granulatie mai fina.
  4. Amestecam carnea tocata cu 1 ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se racesca complet.
  5. Intindem aluatul, pe masa de lucru pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 0,3 -0,5 cm.
  6. Decupam cerculete de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem cate o lingurita plina de umplutura in mijlocul fiecarui cerc iar peste umplutura asezam un alt cerculet de aluat.
  7. Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli asa ca am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculet pe care l-am pozitionat in micul aparat, l-am umplut cu 1 lingurita de carne tocata si apoi i-am sigilat marginile.
  8. Asezam pateurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obtinut din galbenusul de ou si lapte si le pudram cu mac, susan sau cascaval ras ( mami cu cascaval le-a facut).
  9. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute sau pana cand suprafata devine aurie. Le servim calde sau reci.
Preparare:
  1. Aluat Mixam untul moale cu branza de vaci foarte bine scursa pana obtinem un aluat omogen.
  2. Amestecam faina cu sarea si o adaugam treptat aluatului de unt si branza.
  3. Mixam sau framantam pana o inglobam perfect in aluat.
  4. Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios. Il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!