Ingrediente:
  • 500 gr faina neagra de grau
  • 100 gr faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
  • 50 gr seminte de in
  • 1 lingurita rasa zahar/miere/malt
  • 350-370 gr apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa sare
Paine neagra cu seminte de in. Simpla, fara pretentii, imbogatitaa cu seminte de in ...
Cand am fost in tara am cumparat o punga de faina neagra de grau Baneasa pentru ca eram foarte curioasa de calitatea acesteia si pot spune ca mi-a placut foarte mult gustul painii obtinute. Painica este una simpla foc, fara pretentii, imbogatita cu seminte de in. Cand ma intorc in Italia (pentru ca nu mi-am luat semintele cu mine) am sa revin cu mai multe retete in care putem folosi sanatoasele seminte de in.
Preparare:
  1. Daca folosim drojdie proaspata o frecam cu 1 lingurita de zahar/miere/malt si apoi o amestecam cu apa calduta
  2. Punem ambele tipuri de faina intr-un vas de plastic, adaugam in centru drojdia dizolvata in apa si incepem sa framantam
  3. Cand aluatul incepe sa se compacteze, adaugam sarea si semintele de in. Framantam pana obtinem un aluat elastic
  4. In functie de faina folosita e posibil sa avem nevoie de mai multa sau mai putina apa
  5. In cazul in care mai este nevoie de apa adaugam cate 1 lingura o data si framantam
  6. Daca mai este nevoie de faina, adaugam cate 1 lingura o data si framantam
  7. Aluatul final nu trebuie sa se lipeasca de maini
  8. Acoperim vasul in care se afla aluatul cu un servet curat de bumbac si il lasam la dospit 1 ora intr-un loc ferit de curenti de aer
  9. Dupa ce si-a dublat volumul, il rasturnam pe planul de lucru pudrat cu faina
  10. Formam painica noastra ca in imagine
  11. O asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o crestam din loc in loc cu un cutit f ascutit
  12. O lasam sa dospeasca pentru inca 1 ora intr-un loc cald, ferit de curenti de aer
  13. Umplem o craticioara cu apa si o introducem in cuptor apoi preincalzim cuptorul la 250°C
  14. Introducem painea in cuptorul preincalzit si o coacem in primele 15 minute la 250°C apoi pentru inca 30 minute la 200°C
  15. Scoatem painea din cuptor si o lasam sa se raceasca in pozitie verticala. In acest fel, coaja va ramane crocanta si dupa ce se raceaste

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!