Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 125 gr apa calduta
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 25 gr ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 5 gr sare
  • 50 gr susan (facultativ)
salsa:
  • 50 gr ulei masline
  • patrunjel tocat/marar tocat
  • usturoi praf
  • curry praf
  • ardei iute uscat taiat marunt
Nodini. Se amesteca bine si asta e sosul prin care dam fiecare ...
Desi azi nu m-am simtit in apele mele deloc (cred ca ma paste o raceala), m-am trezit cu cratita in mana!!! Vreau sa va spun ca eu cand ma simt mai rau trebuie neaparat sa fac treaba sau sa gatesc ca sa ma pun pe picioare. Detest sa stau in pat sau sa stau pur si simplu. Asa ca dupa salamiorul de ton am facut si aceste nodulete absolut delicioase. Orice reteta semnata de Surorile Simili este absolut divina.
salsa:
  1. Uleiul se amesteca cu praful de usturoi si curry,se adauga si patrunjelul impreuna cu ardeii uscati tocati marunt.
  2. Se amesteca bine si asta e sosul prin care dam fiecare nod dupa care il scurgem bine si il servim.
Preparare:
  1. Dizolvam dojdia in apa calduta si zahar si turnam peste faina. Adaugam si uleiul si framantam. Cand aluatul a prins ceva consistenta, adaugam susanul si sarea si framantam pana obtinem o biluta pe care o lasam 45 minute la crescut.
  2. Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa si rupem bucatele mici pe care le rulam sub palma (10 cm).
  3. Le inodam, incingem o tigaie teflonata bine, punem un strop de ulei si coacem noduletele cate 5 minute pe fiecare parte.
  4. Tigaia trebuie acoperita in timp ce noduletele se prajesc. Daca se coc mai tare din loc in loc nu va speriati ca asta este caracteristica lor.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!