Ingrediente:
  • 300 gr faina
  • 150-160 apa foarte calda
  • 1 varf cutit de sare
  • 2,5 l apa
  • 2 portocale mari ( doar coaja)
  • 1 lamaie mare ( doar coaja)
  • zahar (cca 10-12 linguri)
  • nuca macinata
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • un varf cutit sare
Mucenici muntenesti. In momentul in care-i servim, adaugam nuca macinata ...
Anul trecut am facut mucenici moldovenesti si i-am savurat cu o deosebita placere pentru ca, asa cum stiti, ador aluaturile. Anul acesta am zis sa fac o schimbare si sa-i fac pe cei muntenesti pe care-i ador. Imi aduc aminte de casa si de mami a mea care ne pregatea in fiecare an acest tip de mucenici. Si pentru ca nu am aparat, i-am facut manual si pot spune ca mi-a placut enorm sa lucrez cu acest aluat.
Preparare:
  1. Punem faina intr-un vas, adaugam un varf de cutit de sare, iar in centrul ei adaugam apa calda bine.
  2. Framantam pana ce aluatul devine elastic si se raceste complet. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugati o lingura.
  3. Mutam aluatul pe planul de lucru usor infainat, il impartim in bilute mici iar din fiecare biluta formam snururi lungi si subtiri ( putin mai subtiri decat un siret).
  4. Formam mici cerculete pe care apoi le rasucim astfel incat sa formam mici opturi.
  5. Le aliniem pe o bucata de hartie de copt, cu atentie sa nu se lipeasca intre ele, si le lasam sa se usuce pana a doua zi,
  6. Punem apa la fiert intr-o oala incapatoare, adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala si un varf de cutit de sare.
  7. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam mucenicii si ii fierbem pe foc mic. Dupa ce se ridica la suprafata, ii mai lasam pe foc pentru inca 3-4 minute.
  8. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam mucenicii si ii fierbem pe foc mic. Dupa ce se ridica la suprafata, ii mai lasam pe foc pentru inca 3-4 minute.
  9. Asadar, stingem focul si adaugam esenta de rom, scortisoara si 4-5 linguri de nuca macinata.
  10. Nu puneti mai multa nuca pentru ca lichidul poate capata un gust amar.
  11. In momentul in care-i servim, adaugam nuca macinata si eventual inca putina coaja rasa de portocala sau lamaie.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!