Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 125 gr lapte
  • 125 gr apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita miere
  • sare
  • 50 gr unt
  • 20 gr dojdie(proaspata sau uscata)
  • 200-250 gr mortadella
  • 150 gr parmezan
  • 1 ou si lapte pentru uns
Il ventaglio (evantaiul). Presaram jumatate din parmezanul razuit pe toata ...
Reteta apartine surorilor Simili care sunt renumite pentru diversitatea modului de a gati si prezenta o reteta.
Preparare:
  1. Eu am facut aluatul la maisna de paine dar daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine incorporand intotdeauna untul si sarea la sfarsit.Pentru masina de paine puneti ingredientele lichide intai si la urma faina si drojdia.
  2. Intindem aluatul pe suprafata de lucru usor infarinata.
  3. Presaram jumatate din parmezanul razuit pe toata suprafata.
  4. Punem feliile de mortadella(eu am pus si niste prosciutto crudo)peste care presaram parmezanul ramas.
  5. Aducem una dintre laturi pana la jumatatea foii si pe cealalta la fel si presam usurel unde se imbina.
  6. Si-acum e acum: o rostogoliti pe partea cealalta ori pe planul de lucru ori daca va e mai usor direct pe hartia de copt din tava. Eu am continuat pe masa.
  7. Taiati cu o foarfeca fasii late cam de 4 cm pe care le rasuciti un pic astfel incat sa se vada umplutura,dupa care dati aluatului o forma de semicerc.
  8. Lasam sa creasca in jur de 45 minute.
  9. Dupa 45 minute o ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si presaram niste mac (optional).
  10. O bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
  11. Eu am avut per total nu mai mult de 100 gr mortadella si prosciutto si cu toate astea a iesit dementiala.Pufoasa si cu un gust mortal de parmezan si discret de mortadella.Daca o faceti puneti neaparat 200-250 gr.mortadella.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!