Ingrediente:
  • Maia: 50 gr faina, 25 gr apa, 1 gr drojdie proaspata
  • Aluat: 500 gr faina
  • 240 gr apa
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 40 gr unt la temp camerei
  • 1 lingurita zahara/miere/malt
  • 2 lingurite sare
Crusta:
  • 60 gr faina de orez
  • 65 gr apa
  • 3 gr drojdie proaspata
  • 3 gr zahar
  • 3 gr ulei de masline
  • 1 gr sare
Chifle Atacama. Miezul este pufoos pufos iar gustul divin, foarte diferit fata de ...
Atacama este cel mai arid desert din lume. Cojita acestor chifle m-a dus cu gandul la acest desert, este crocanta si se mentine asa chiar si dupa ce se racesc. Miezul este pufoos pufos iar gustul divin, foarte diferit fata de orice alte chifle incercate pana acum.
Crusta:
  1. Dupa ce aluatul a dospit si inainte de a ne apuca de format chiflele, ne apucam de crusta
  2. Amestecam faina de orez cu drojdia frecata cu zaharul, apa calduta, uleiul de masline si sarea
  3. Il acoperim cu folie de plastic si il lasam la dospit 1h30 min
  4. Rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 8 parti. Formam chiflele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit 1h30 min
  5. Daca aluatul pentru crusta e prea compact, umezim o pensula in apa calduta, apoi o trecem prin aluatul pentru crusta si incepem sa ungem cu grija chiflele
  6. Punem o craticioara cu apa pe fundul cuptorului, reglam temperatura la 220°C iar cand a atins aceasta temperatura, introducem in cuptor tava cu chifle
  7. Le coacem pentru 25 minute apoi intredeschidem usa cuptorului ca sa eliminam aburul (punem o lingura de lemn in usa ca sa stea putin crapata) si le mai lasam sa se coloreze uniform inca 10 minute
  8. Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca putin si le papam cu pofta
Preparare:
  1. Maia: Amestecam faina cu drojdia dizolvata in 25 gr apa calduta, nu fierbinte. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam la dospit intr-un loc caldut pentru 14-15 ore
  2. Aluat: Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam maiaua, drojdia frecata cu 1 lingurita de zahar/miere/malt si apa calduta
  3. Incepem sa faramantam iar cand aluatul capata consistenta adaugam treptat untul, taiat in bucatele, la temperatura camerei
  4. Dupa ce incorporam untul, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!