Retete pentru toate gusturile

Sofficini.
Sofficini. Punem in centru umplutura iar apoi o inchidem apasand ...
Aveam in Italia o vecina care nu gatea nici sa o pici cu lumanarea. Considera ca gatitul este pierdere de vreme si nu intelegea cum de mie imi place sa gatesc. Toata ziua manca numai semipreparate printre care la loc de frunte erau acesti sofficini care, desi urasc semipreparatele, erau buni. Se gasesc umplut...
Vezi reteta
Piadine romagnole.
Piadine romagnole. Le prajim intr-o tigaie teflonata neunsa pana apar niste ...
Am mancat aceste piadine in urma cu trei ani cand locuiam in Emilia- Romagna. Nu sunt pidinele clasice romagnole care se fac din faina, apa si untura ci un alt tip caracteristic nordului regiunii.
Vezi reteta
Gogosi cu flori de dovlecel.
Gogosi cu flori de dovlecel. Formam cu mana umeda mici gogosele pe care le ...
Prima data cand am venit in Italia am cumparat dintr-o pizzerie aceste gogosi dulci si mi-au placut extraordinar de mult. A fost prima data cand am mancat flori de dovlecel si de atunci le fac in fiecare vara alaturi de cele umplute. Sunt foarte fine si deloc dietetice dar foarte bune.
Vezi reteta
Decoratiuni masa Paste.
Decoratiuni masa Paste. Reteta aluatului apartine maestrului Paolo Fulgente ...
Reteta aluatului apartine maestrului Paolo Fulgente si este un aluat special si exclusiv pentru decoratiuni. Aceste decoratiuni NU se mananca dar se conserva foarte bine. Maestrul Fulgente spune ca se conserva pana la 2 ani. Cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca aluatul contine otet.
Vezi reteta
Mucenici moldovenesti.
Mucenici moldovenesti. O reteta simpla si foarte rapida, fara timpi interminabili ...
Anii trecuti am facut mucenici muntenesti, fierti si cu multa multa nuca, dar anul asta am zis sa-i incerc pe cei moldovenesti si mi-a parut bine ca i-am facut pentru ca sunt atat de pufosi si de parfumati! Va propun o reteta simpla si foarte rapida, fara timpi interminabili de asteptat pe langa aluat sa v...
Vezi reteta
Nodini.
Nodini. Se amesteca bine si asta e sosul prin care dam fiecare ...
Desi azi nu m-am simtit in apele mele deloc (cred ca ma paste o raceala), m-am trezit cu cratita in mana!!! Vreau sa va spun ca eu cand ma simt mai rau trebuie neaparat sa fac treaba sau sa gatesc ca sa ma pun pe picioare. Detest sa stau in pat sau sa stau pur si simplu. Asa ca dupa salamiorul de ton am fa...
Vezi reteta
Piadine de mamaliga
Piadine de mamaliga
Astazi am pregatit ceva simplu foc si absolut delicios. E o idee buna cand aveti mamaliga in plus. Asa ca in loc sa o aruncati puteti prepara aceste piadine bunute foc. Nu contin nici un tip de grasime, nu au oua, nici lapte, nici apa, nici praf de copt sau drojdie, nici unt ... sunt facute din mamaliga re...
Vezi reteta
Il ventaglio (evantaiul).
Il ventaglio (evantaiul). Presaram jumatate din parmezanul razuit pe toata ...
Reteta apartine surorilor Simili care sunt renumite pentru diversitatea modului de a gati si prezenta o reteta.. Eu am facut aluatul la maisna de paine dar daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine incorporand intotdeauna untul si sarea la sfarsit.Pentru masina de paine puneti ingredientele lic...
Vezi reteta
Baghete integrale.
Baghete integrale. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca ...
Va aduc astazi o reteta simpla simpla de paine integrala. Eu am transformat-o in baghete dar ii puteti da orice forma doriti.. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas incapator. Formam o gropita in centrul fainii unde adaugam, apa calduta spre rece, zaharul si uleiul. Incepem sa framantam iar cand a...
Vezi reteta
Chec sarat.
Chec sarat. Delicios, bine acompaniat de branzeturi sau mezeluri ...
Checuletul asta delicios merge foarte bine acompaniat de branzeturi sau mezeluri si e foarte bun atat rece cat si cald.. Pentru inceput taiem sunculita cubulete mici,o calim intr-o lingura de ulei pentru 5 minute si o scoatem pe o hartie absorbanta sa se scurga grasimea excesiva si sa se raceasca. Mixam ouale...
Vezi reteta
Paine neagra cu seminte de in.
Paine neagra cu seminte de in. Simpla, fara pretentii, imbogatitaa cu seminte de in ...
Cand am fost in tara am cumparat o punga de faina neagra de grau Baneasa pentru ca eram foarte curioasa de calitatea acesteia si pot spune ca mi-a placut foarte mult gustul painii obtinute. Painica este una simpla foc, fara pretentii, imbogatita cu seminte de in. Cand ma intorc in Italia (pentru ca nu mi-a...
Vezi reteta
Grisine crocante cu gris.
Grisine crocante cu gris. Puteti combina condimentele din reteta cum doriti ...
Sunt foarte simplu de facut si foarte crocante datorita grisului asa ca daca doriti sa rontaiti ceva in post, vi le recomand din toata inima.. Framantam pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta si adaugam sarea. Continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic pe care-l crestam si il punem la d...
Vezi reteta
Chifle Atacama.
Chifle Atacama. Miezul este pufoos pufos iar gustul divin, foarte diferit fata de ...
Atacama este cel mai arid desert din lume. Cojita acestor chifle m-a dus cu gandul la acest desert, este crocanta si se mentine asa chiar si dupa ce se racesc. Miezul este pufoos pufos iar gustul divin, foarte diferit fata de orice alte chifle incercate pana acum.
Vezi reteta
Mini checuri cu spanac.
Mini checuri cu spanac. Se servesc usor caldute sau reci alaturi de mezeluri ...
Sunt extrem de bune, atat de bune, incat dupa prima felie au urmat si altele.. Umplem o oala cu apa, adaugam 2 lingurite rase de sare si o punem la fiert pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam spanacul spalat in 2-3 ape, si il fierbem pentru 4-5 minute. Ca sa obtineti 225 gr spanac fiert, puneti la ...
Vezi reteta
Mucenici muntenesti.
Mucenici muntenesti. In momentul in care-i servim, adaugam nuca macinata ...
Anul trecut am facut mucenici moldovenesti si i-am savurat cu o deosebita placere pentru ca, asa cum stiti, ador aluaturile. Anul acesta am zis sa fac o schimbare si sa-i fac pe cei muntenesti pe care-i ador. Imi aduc aminte de casa si de mami a mea care ne pregatea in fiecare an acest tip de mucenici. Si pen...
Vezi reteta
Paine rustica cu masline.
Paine rustica cu masline. Aluatul este cel al painii rustice rapide, dar este imbogatit cu ...
Reteta este foarte simpla si rapida, aluatul este cel al painii rustice rapide, numai ca de data aceasta l-am imbogatit cu masline si am schimbat modul de coacere.
Vezi reteta
Focaccia rapida cu smantana.
Focaccia rapida cu smantana. O taiem patratele sau cum dorim noi si o servim ...
Ieri am ramas fara painica in casa si ca sa mai variez un pic am facut focaccia in loc de paine. Pentru ca nu aveam foarte mult timp la dispozitie am ales acest aluat rapid. Focaccia rezultata, excelenta!!
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!