Instalarea de panouri fotovoltaice si solare pe magazine  face parte din strategia  Profi de dezvoltare prin inovatie si noi tehnologii, de a folosi energia gratuita a soarelui pentru a alimenta magazinele si de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera in atmosfera -  contribuind astfel la crearea unui mediu inconjurator curat si sustenabil.

Protejarea

mediului

Pe acoperisul magazinului Profi din Lipova au fost montate 240 de panouri fotovoltaice cu o putere de 250 W . Practic consumul magazinului va fi alimentat din surse solare fotovoltaice devenind astfel primul “Supermarket Verde” din tara.

 

Centrala fotovoltaica face posibila functionarea magazinului timp de 4 luni cu energie electrica din resurse proprii ducand la economii de peste 10.000 euro an.

Sistemul fotovoltaic de pe acoperisul magazinului Profi din localitatea Lipova, judetul Arad, reprezinta lansarea unui program de dezvoltare care vizeaza instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisurile  mai multor magazine PROFI din tara.

Profi gestioneaza responsabil deseurilor prin recuperarea si reciclarea de ambalaje reducand astfel consumul resurselor naturale (petrol, apa, energie) precum si nivelul emisiilor nocive in aer.

 

  • Coletam desurile de ambalaje plastic si carton care ulterior sunt reciclate (peste 6.232.714 kg / an valorand peste 1.716.682 lei)

  • Coletam si valorificam pentru reciclare  deseurile lemn
    (peste 590 tone / an valorand peste 29.526lei)

  • Colectam si valorificam baterii uzate ,deseuri electronice prin dispozitivele de colectare din magazine

  • Ne indeplinim obiectivele de valorificare si reciclare precum si obligatiile de raportare a datelor, prevazute de legea 249/2015 si de ordonanta de urgenta a guvernului nr. 196/2005 privind Fondul de mediu, cu ajutorul unei organizatii de transfer de responsabilitate

Instalarea in 120 magazine de camere frigorifice vitrate ce reduc cu  25-35% consumul de energie electrica fata de cele existente.

 

Modernizarea sistemelor de iluminat folosite in interiorul magazinelor (de la iluminatul florescent la cel pe pe led) reducand consumul cu pana 30%.

Copyright © 2017 S.C. Profi Rom Food S.R.L. Toate drepturile rezervate.

Protejarea

mediului