Te costă 0,00 lei să ajuți un copil.

Fii erou! Scanează bonul și PROFI donează
1.500.000 lei pentru 7 proiecte sociale.

SPORT

Performanta sociala prin sport (Fundatia Special Olympics)

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului ajutând persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România Special Olympics a ajutat peste 25.000 de copii și tineri cu dizabilități intelectuale sa fie apreciați pentru ceea ce pot face în ciuda dizabilității lor.

Proiectul își propune creșterea gradului de integrare socială prin sport a 1.120 de persoane cu dizabilități intelectuale [PDI] la nivel național, prin organizarea a 9 competiții sportive locale, regionale și naționale și implicarea, alături de aceste persoane, a 625 de persoane din comunitățile imediat apropiate acestora (antrenori, părinți, voluntari). Vom lucra direct cu: 1.120 de copii și tineri cu dizabilități intelectuale (însemnând persoane care au coeficient de inteligență mai mic de 70 și care provin din centre de plasament, școli speciale, școli de arte și meserii, ONG-uri din toată țara) Vom lucra indirect cu: 625 părinți, profesori, voluntari instruiți cu privire la nevoile PDI din România.

Despre campanie

Asociem copilăria cu perioada vieții în care totul este simplu, frumos și lipsit de griji. Atunci când ni se fac toate poftele cu condiția să fim cuminți. De aceea punem semnul de egalitate între copilărie și cea mai fericită fază a vieții. Însă nu pentru toți copiii această perioadă reprezintă un cadou și cu atât mai puțin o lume fantastică din care nu și-ar dori să plece niciodată. Pentru că unii copii se confruntă cu lipsuri materiale care duc în timp la probleme de sănătate sau la imposibilitatea de a urma în mod regulat un program educațional. Acest ultim aspect limitează spectrul unor eventuale alegeri în ceea ce privește meseria pe care acești copii o vor urma, deci implicit limitează calitatea vieții lor și a copiilor lor.

Începând cu anii trecuți, campaniile PROFI de responsabilitate socială au vizat îmbunătățirea calității vieții copiilor, oferind clienților posibilitatea de a direcționa prin votul către unul dintre ONG-urile înscrise în campanie, un procent din suma totală de 1.500.000 de lei. Organizațiile participante reprezintă șapte domenii de interes: sănătate, apărarea drepturilor copiilor, educație, incluziune/servicii sociale, protecția mediului, cultură și sport. Alătură-te nouă în această campanie și votează proiectul care crezi că merită să fie sprijinit. Te costă 0,00 lei să influențezi în bine prezentul și viitorul unor copii din România care au nevoie de ajutor.

Mecanismul Campaniei

Fiecare dintre voi poate vota unul dintre proiectele propuse de către ONG-uri. Votarea se va efectua foarte simplu la infochioșcurile amplasate în magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal primit în urma cumpărăturii realizate în perioada campaniei (28 august – 15 octombrie). Fiecare bon fiscal va fi echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturior. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziția produselor sponsor (300, 150, 50 puncte) semnalizate corespunzător la raft. Clasamentul se va întocmi în baza tuturor punctelor acumulate de un proiect la nivel național. Valoarea totală a premiilor este de 1.500.000 lei și se va împărți proporțional în funcție de numărul de puncte acumulate de către fiecare ONG în parte.

Semnează petiția!