Ingrediente:
  • 400 gr paste integrale
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 ansoa sarate in ulei
  • 2 lingurite capere
  • 1 catel usturoi
  • 1 canita de masline negre
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 300-400 gr rosii intregi de la conserva sau suc de rosii
  • 1 ardei iute mic uscat
  • patrunjel
  • busuioc proaspat
  • parmezan
Spaghetti integrali alla siciliana. O reteta simpla si dietetica si nu in ultimul rand foarte gustoasa. ...
Este foarte vara si foarte cald aici! Si cum pofta de mancaruri grele si mai elaborate scade in aceasta perioada, cautam sa petrecem cat mai putin timp in bucatarie si incercam sa mancam cat mai dietetic si mai simplu cu putinta. Asa ca astazi va aduc o reteta simpla si dietetica si nu in ultimul rand foarte gustoasa.
Preparare:
  1. Punem intr-o tigaie teflonata un catel de usturoi necuratat dar zdrobit usor si un ardei mic iute uscat.
  2. In momentul in care catelul de usturoi si ardeiul sunt usor prajite le scoatem din tigaie si le aruncam. In acest fel uleiul din tigaie va avea un gust usor picant si aromat.
  3. Punem in uleiul aromat maslinele taiate rondele, caperele pe care le trecem printr-un jet rapid de apa si bucatelele de ansoa tocate marunt.
  4. Le lasam pe foc mic pentru 5 minute dupa care adaugam 1 pahar mic de vin alb si lasam pana se evapora complet dupa care adaugam rosiile tocate in bucatele mici, patrunjelul si busuiocul tocate marunt,
  5. Umplem o oala cu apa in care adaugam 2 linguri de ulei de masline si putina sare iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam pastele pe care le fierbem conform instructiunilor de pe punga,
  6. In timp ce fierb pastele, ne ocupam de sos. Daca sosul este mai dens putem adauga putina apa din apa in care fierb pastele ca sa-l mai subtiem putin.
  7. Cand sosul este gata (cam 10 minute) adaugam pastele fierte si scurse, amestecam bine pe foc pentru cateva minute iar in moemntul in care au absorbit tot sosul adaugam putin parmezan ras si inca putin patrunjel si busuioc si le servim.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!