Ingrediente:
  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei mari
  • 1 ceapa
  • 2-3 ardei rosii si galbeni
  • 4 rosii mari
  • 1 ceasca cu apa (cca 50-75 ml)
  • 2-3 linguri sos de soia light
  • patrunjel
  • piper
Mancare de legume cu sos de soia. La sfarsit condimentam mancarea cu piper ...
Astazi va propun o mancarica de legume delicioasa si bineinteles de post. Nu se face absolut deloc greu, ingredientele sunt la indemana oricui asa ca nu va ramane decat sa o incercati. Noi am servit-o alaturi de o mamaliguta fierbinte si cu un ardei verde iute. A fost divina!
Preparare:
  1. Curatam ceapa si usturoiul. Taiem ceapa julienne iar usturoiul il tocam marunt
  2. Le calim in 2-3 linguri de ulei de masline pana se inmoaie
  3. Spalam vinetele si dovleceii si fara sa le curatam coaja ii taiem in cubulete potrivite pe care le adaugam peste ceapa si usturoiul calite
  4. Le calim 2-3 minute dupa care adaugam ardeii (spalati si curatati) taiati in fasii subtiri de 4-5 cm
  5. Amestecam bine si le lasam pe foc mic pentru 5 minute dupa care adugam rosiile taiate in cubulete potrivite si patrunjel tocat marunt din belsug
  6. Adaugam o cescuta mica de apa ( cca 50-75 ml) si 2-3 linguri de sos de soia
  7. Amestecam bine, acoperim tigaia cu un capac si lasam mancarica pe foc mic pana ce legumele sunt patrunse. Nu le lasati sa devina moi moi ci sa ramana putin crocante. Sunt mult mai delicioase asa
  8. La sfarsit condimentam mancarea cu piper si o servim alaturi de o mamaliguta fierbinte. Cei care nu tin post o pot servi cu smantana

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!