Ingrediente:
  • 1 pui de 1 Kg
  • 3 capatani conopida
  • 6-7 catei usturoi
  • patrunjel
  • 200 suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 150 gr smantana
  • ulei
Mancare de conopida cu pui. Pentru un gust inedit servim alaturi de putina ...
Noua ne place tare mult conopida asa ca azi am facut o mancarica foarte rapida pe care sunt convinsa ca o prestati si voi dar asa cum am promis de acum trag in poza si felurile de mancare pe care le fac.
Preparare:
  1. Am curatat si rupt in buchetele conopida dupa care am spalat-o sub jet de apa si le-am pus sa fiarba in apa cu sare
  2. Dupa ce incepe sa clocoteasca apa mai lasati conopida vreo 5 minute cat sa intre furculita in ea. Nu trebuie sa fiarba complet in apa pentru ca se va dezintegra in mancare
  3. Puiul l-am parpalit un pic la flacara ca sa scapam de orice impuritate, l-am spalat si l-am taiat bucatele
  4. l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus la inabusit in ulei alaturi de usturoiul curatat si taiat feliute subtiri
  5. Scurgem conopida dar pastram o parte din apa in care s-a fiert si adaugam peste puiul inabusit
  6. iar apa pe care am pastrat-o o amestecam cu sucul de rosii si patrunjelul tocat si o punem peste conopida si pui
  7. Acoperim si lasam sa se patrunda bine conopida (cam 30 minute). Cu 5 minute inainte de astinge focul luam 2 polonice de sos si amestecam cu smantana. si punem peste conopida. Mai lasam 5 minute si e gata
  8. Servim alaturi de putina smantana

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!