Ingrediente:
  • 1 vanata mare
  • 3 dovlecei medii
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 3 rosii mari
  • 300 gr mozzarella
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 felii de paine uscata
  • maghiran
  • patrunjel
  • 3 linguri de parmezan ras
  • ulei de masline
  • Daca vreti sa transformati aceasta reteta in una de post, eliminam mozzarella si parmezanul.
Legume la cuptor cu crocant de paine. Asezam intai un strat de felii de vanata, apoi ...
Zilele trecute am facut aceasta reteta abolut delicioasa care poate fi transformata intr-o reteta de post, fara sa pierdem din gust. Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa peste sau friptura, daca nu suntem in post. Noi am servit-o ca atare si a fost excelenta. Ne-am ridicat de la masa cu o senzatie de primavara si de bine in stomac :))
Preparare:
  1. Taiem toate legumele in felii foarte subtiri dupa care le pudram cu sare. Taiem si mozzarella in felii subtiri.
  2. Ungem o forma cu cateva linguri de ulei de masline si incepem sa aranjam straturile de legume si mozzarella.
  3. Ca sa va fie mai usor sa aranjati straturile, sprijiniti unul dintre capetele formei pe o carte mai groasa astfel incat forma sa fie inclinata. Astfel, straturile se vor aranja foarte rapid fara sa cada in forma.
  4. Asezam intai un strat de felii de vanata, apoi de rosii, dovlecei si la sfarsit mozzarella. Continuam astfel pana ce terminam toate legumele.
  5. Pentru crocantul de paine, mixam in robot, miezul de paine, maghiranul, patrunjelul si parmezanul. Pudram din belsug legumele cu acest mix, le stropim cu putin ulei de masline si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30-40 minute,

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!