Ingrediente:
  • 300 gr caserecce/penne/ orechiette
  • 300-400 gr frunze de gulie
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei iute picant
  • 6-7 fileuri ansoa
  • 2-3 rosii deshidratate (optional)
  • parmezan (optional)
Caserecce cu frunze de gulii. Bogata in bogate in vitamina A, B6, C, E, B9, B2, K, calciu ...
Frunzele de gulie sunt bogate in vitamina A, B6, C, E, B9, B2, K, calciu, cupru, fosfor, fier, potasiu, magneziu, mangan si fibre, asa ca daca le intalniti in piata sau in curtea proprie, nu le aruncati pentru ca sunt zeci de feluri in care pot fi gatite si sunt extrem de sanatoase. Am primit o cantitate destul de mare de frunze de gulii asa ca le-am oparit 5 minute in apa fierbinte, le-am lasat la scurs si la racit, dupa care am format bilute de 400 gr una, pe care le-am congelat pentru utilizari ulterioare.
Preparare:
  1. Tocam marunt frunzele de gulie fierte, catelul de usturoi, ardeiul iute, rosiile si fileurile de ansoa.
  2. Punem la fiert o oala plina cu apa, amestecata cu 2 linguri de ulei de masline si putina sare.
  3. Punem la incins 2-3 linguri de ulei de masline si calim pentru cateva minute, catelul de usturoi, ardeiul iute, rosiile si fileurile de ansoa.
  4. Adaugam frunzele de gulie si 1 polonic din apa in care fierb pastele si amestecam. bine. Le lasam pe foc pentru 5 minute dupa care adaugam pastele scurse de apa in care au fiert
  5. amestecam bine pe foc mic pentru inca 2-3 minute dupa care adaugam cca 100 gr parmezan ras, daca nu sunteti in post, ametscam si servim.
  6. Sunt delicioase!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!