S-a deschis magazinul Profi din Petrosani!
Vezi pe harta
S-a deschis magazinul Profi din Cavnic!
Vezi pe harta
S-a deschis magazinul Profi din Marginea!
Vezi pe harta
S-a deschis magazinul Profi din Iasi Stejar!
Vezi pe harta

Retete pentru toate gusturile

Merlucius la cuptor cu cartofi.
Merlucius la cuptor cu cartofi. Pudram bine cu patrunjel, adugam sucul unei lamai ...
Saptamana asta hotarat sa mancam ceva mai lejer si am ales sa fac acest peste la cuptor care noua ne-a placut tare mult.. Ungem o tava cu ulei si asezam un strat de cartofi taiati rondele foarte fin cu ajutorul razatoarei si ii pudram cu sare si eventual piper daca doriti. Peste cartofiori punem rondelute fi...
Vezi reteta
Risotto cu ficat de pui si salvie.
Risotto cu ficat de pui si salvie. Un gust cremos, fin si plin de parfum ...
Unul dintre tipurile de risotto pe care-l savuram cu o deosebita placere este cel cu ficat de pui si salvie. Un gust cremos, fin si plin de parfum.. Pentru inceput curatam ficatul de eventuala punguta de fiere si il taiem in bucatele potrivite. Tocam marunt ceapa/prazul, morcovul si telina. Punem untul intr-o...
Vezi reteta
Pesto di zucchine.
Pesto di zucchine. Este ideal pentru paste si bruschette, se face in 10 minute si ...
Este ideal pentru paste si bruschette, se face in 10 minute si il putem conserva ori la frigider pentru maxim 2 saptamani ori la congelator daca dorim sa il avem si pe timpul iernii.
Vezi reteta
Iahnie de fasole cu slaninuta afumata.
Iahnie de fasole cu slaninuta afumata. Se poate servi cu salata de ceapa cu otet dar si cu ...
In vara cand am fost acasa am cumparat din Harghita 6 kg de fasole si cam 2 de slanina afumata. Slanina am congelat-o si in momentul de fata mai am 2 fasiute iar din fasolea care a fost mai mult decat minunata au mai ramas maxim 2 kg. Noi adoram iahnia de fasole si mai ales in perioada rece a anului o fac des...
Vezi reteta
Gurite de pui cu susan si piure de morcovi.
Gurite de pui cu susan si piure de morcovi. Perfecte pentru un pranz delicios, rapid si ...
Azi chiar nu stiam ce sa mai gatesc asa ca mi-am luat revistele la rasfoit si am dat peste aceste gurite minunate cu susan pe care le-am combinat cu un piure de morcovi foarte lejer si gustos. Se combina de minune gustul dulceag al piureului cu cel al susanului crocant asa ca va sfatuiesc sa le incercati pe a...
Vezi reteta
Gnocchi fara cartofi (de post).
Gnocchi fara cartofi (de post). La sfarsit adaugati niste marar daca doriti si ...
Se fac mai ales in sudul Italiei si desi ingredientele sunt tare saracute (apa si faina) sunt deliciosi si satiosi. Se pot combina cu orice tip de sos si se pot manca si in post deoarece nu contin oua. Eu i-am servit cu ciupercute inabusite cu usturoi si marar (as pune marar si la prajituri atat de mult imi p...
Vezi reteta
Mancare de limba cu masline.
Mancare de limba cu masline. Este excelenta cu paine calda inmuiata in sos ...
Este una dintre mancarurile mele preferate si cum de mult o aveam in plan astazi am executat-o.. Taiem limba in vreo 4 bucati si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce da intr-un clocot, aruncam prima apa, spalam bine bine bucatile de limba si le punem din nou la fiert in alta apa curata calduta impreuna c...
Vezi reteta
Piept de curcan cu praz.
Piept de curcan cu praz. Adaugam cateva firicele de praz crud si servim ...
O mancarica absolut delicioasa si aromata.. Curatam prazul de foile verzi exterioare si il spalam f bine. Il taiem rondele si il punem la calit in putin ulei (ideal ar fi sa il calim intr-un wok care este mai inalt) pentru vreo 5 minute la foc mediu amestecand mereu, Amestecam o cescuta de lapte cu o cescuta ...
Vezi reteta
Caserecce cu frunze de gulii.
Caserecce cu frunze de gulii. Bogata in bogate in vitamina A, B6, C, E, B9, B2, K, calciu ...
Frunzele de gulie sunt bogate in vitamina A, B6, C, E, B9, B2, K, calciu, cupru, fosfor, fier, potasiu, magneziu, mangan si fibre, asa ca daca le intalniti in piata sau in curtea proprie, nu le aruncati pentru ca sunt zeci de feluri in care pot fi gatite si sunt extrem de sanatoase. Am primit o cantitate ...
Vezi reteta
Legume la cuptor cu crocant de paine.
Legume la cuptor cu crocant de paine. Asezam intai un strat de felii de vanata, apoi ...
Zilele trecute am facut aceasta reteta abolut delicioasa care poate fi transformata intr-o reteta de post, fara sa pierdem din gust. Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa peste sau friptura, daca nu suntem in post. Noi am servit-o ca atare si a fost excelenta. Ne-am ridicat de la masa cu o senzati...
Vezi reteta
Mancare de pui sub capac de paine.
Mancare de pui sub capac de paine. Capacul are un gust absolut delicios asa ca ...
In general nu sunt un fan al mancarurilor de pui cu sos si de cate ori cumparam pui prefer sa il gatesc intreg si cat mai condimentat pentru ca puiul are o carne destul de fada. Ei bine, antipatia mea fata de mancarea de pui, a disparut complet imediat dupa ce am gustat din aceasta mancare care are un gust ...
Vezi reteta
Papricas de porc cu galuste de faina.
Papricas de porc cu galuste de faina. Batem usor cu o furculita ouale si adaugam ...
Am facut un papricas de porc cu galuscute de faina, mancare pe care nu am mai facut-o de ani buni dar de care mi s-a facut o pofta teribila!. Batem usor cu o furculita ouale si adaugam treptat faina pana ce obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite. Aluatul este gata in momentul in care furculita lasa o ...
Vezi reteta
Vinete impanate cu usturoi.
Vinete impanate cu usturoi. Punem cratita pe foc mic pentru 30 minute ...
Saptamana asta am mancat numai legume si tare bine m-am simtit! Am cumparat sambata legume pentru toata saptamana si, dupa o salata de spanac divina, mi-am amintit de reteta mamei mele de vinete impanate cu usturoi pe care o adoram cand stateam acasa la ai mei.
Vezi reteta
Sos dulce picant pentru paste.
Sos dulce picant pentru paste. Se mai lasa pe foc pana ce carnea se poate ...
Sosul asta il stiu de la mama mea care il face foarte des pentru paste.Pe de alta parte seamana intr-un fel cu sosul ragu dar nu pot sa zic ca e chiar ragu ragu asa ca i-am zis sos dulce-picant ca asa e la gust :)
Vezi reteta
Mancarica de cartofi.
Mancarica de cartofi. Condimentam cu sare,piper boabe si macinat 2-3 frunze de dafin ...
Stiu ca e o mancare banala bine de tot dar cum nu aveam de nici unele prin casa in afara de ingredientele pentru aceasta mancarica, m-am gandit sa o fac. Si cum mi-era pofta sa fac si poze m-am gandit sa o postez. Asa ca asta e mancarica mea :)
Vezi reteta
Tagliatelle cu ton si masline.
Tagliatelle cu ton si masline. Una dintre cele mai frecvente, rapide si populare retete de paste ...
Una dintre cele mai frecvente, rapide si populare retete de paste sunt cele cu ton. Putem folosi orice tip de paste dorim: tagliatelle, bucatini, fusilli, pappardelle, spaghetti, etc. Sosul este absolut delicios si va sfatuiesc sa-l incercati macar o data, cu orice tip de paste, pentru ca sigur o sa va placa.
Vezi reteta
Tajine de pui cu cartofi.
Tajine de pui cu cartofi. Punem in tajine bucatile de pui rumenite, rondelele de salota ...
Acum cateva saptamani am facut din nou un tajine de pui, de data aceasta cu cartofiori si cu foooarte multe condimente minunate. . Punem toate condimentele intr-un vas (curcuma, boiaua, sofran, semintele de cardamom pe care le transformam in praf cu un mojar, piperul, sarea, ghimbirul) Adaugam 2-3 linguri de ...
Vezi reteta
Pulpe de curcan la cuptor.
Pulpe de curcan la cuptor. Suculente si foarte aromate cu ajutorul condimentelor ...
Nu pot sa spun ca sunt mare amatoare de carne de curcan dar de data asta mi-a placut enorm cum a iesit. Pulpele au fost suculente si foarte aromate datorita condimentelor folosite.
Vezi reteta
Budinca de broccolo romano.
Budinca de broccolo romano. Pudram suprafata din belsug cu pesmet, bobite de piper ...
Este un fel de mancare extraordinar de simplu de facut,nu necesita nici prea mult timp si nici prea multe ingrediente!. Punem buchetelele de conopida la fiert (in apa cu sare)cat sa se inmoaie dar sa nu fie fierte complet Intre timp tapetam din belsug o tava cu unt si pesmet Scoatem conopida si o punem la scu...
Vezi reteta
Tarta cu carne,cartofi si branza.
Tarta cu carne,cartofi si branza. La cuptor in doar 30 minute la 180 grade ...
Deci inainte de orice este o tarta facuta ffff in viteza asa ca unele poze nu sunt cum ar trebui.Asta-i tarta. Aluatul l-am facut ca de obicei la masina de paine.Am zdrobit cartoful rece,am adaugat laptele la temperatura camerei,oul,uleiul si la urma faina si drojdia.Sarea o adaug intotdeauna cand piuie masin...
Vezi reteta
Mancare de conopida cu pui.
Mancare de conopida cu pui. Pentru un gust inedit servim alaturi de putina ...
Noua ne place tare mult conopida asa ca azi am facut o mancarica foarte rapida pe care sunt convinsa ca o prestati si voi dar asa cum am promis de acum trag in poza si felurile de mancare pe care le fac.
Vezi reteta
Tocana de carnati cu cartofi si ardei.
Tocana de carnati cu cartofi si ardei. Servim tocanita cu mamaliguta si muraturi ...
Pofta buna!. Taiem carnatii in bucati de 4-5 cm Incingem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam buctile de carnati si le calim cate 3-4 minute pe fiecare parte Adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt, amestecam si le calim pentru inca 2-3 minute Adaugam un pahar cu vin si dupa ce ...
Vezi reteta
Mancare de pui cu masline.
Mancare de pui cu masline. Servim cu mamaliguta sau cu piure de cartofi ...
Este delicioasa si foarte simplu de facut iar daca sunteti norocosi si aveti si o punga cu malai ( eu nu am reusit sa-l depistez in Germania) puteti sa o serviti cu o mamaliguta fierbinte alaturi.
Vezi reteta
Mancare de legume cu sos de soia.
Mancare de legume cu sos de soia. La sfarsit condimentam mancarea cu piper ...
Astazi va propun o mancarica de legume delicioasa si bineinteles de post. Nu se face absolut deloc greu, ingredientele sunt la indemana oricui asa ca nu va ramane decat sa o incercati. Noi am servit-o alaturi de o mamaliguta fierbinte si cu un ardei verde iute. A fost divina!
Vezi reteta
Varza de Bruxelles gratinata.
Varza de Bruxelles gratinata. Dupa 15 minute, zgaltaim tava astfel incat varzutele sa ...
Astazi va propun penultima reteta de post dupa care voi incepe sa postez retete pentru Sarbatori. Iubesc foarte mult varza de Bruxelles. Imi place atat de mult cum arata, micuta, verzulie si dragalasa incat as manca-o chiar daca nu mi-ar place.:)) Din fericire, imi place foarte mult si gustul ei astfel incat ...
Vezi reteta
Parjoale moldovenesti.
Parjoale moldovenesti. Sunt ideale acompaniate de un piure delicios de cartofi ...
Sunt ideale acompaniate de un piure delicios de cartofi sau morcovi sau alaturi de o garnitura de orez fiert. Le puteti servi calde sau reci.. Punem carnea tocata intr-un vas de plastic si adaugam in centrul ei ceapa si usturoiul date prin razatoare, 3 oua, 2 felii de paine fara coaja inmuiate in lapte pentru...
Vezi reteta
Clapon umplut la cuptor.
Clapon umplut la cuptor. Servim claponul cu garnitura de legume si sos ...
Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda. In cazul in care nu gasiti un clapon, puteti folosi aceasta umplutura pentru a umple rate, gaste sau chiar pui.
Vezi reteta
Merluciu in crocant de cartofi.
Merluciu in crocant de cartofi. Coacem pestele in cuptorul preincalzit la 180C ...
Merluciul este unul dintre pestii nostri preferati iar preparat intr-un delicios crocant de cartofi este chiar extraordinar de gustos. Reteta este foarte simpla si se poate prepara cu orice tip de peste sau chiar cu piept de pui sau curcan, taiat in feliute subtiri.
Vezi reteta
Paste umplute gratinate.
Paste umplute gratinate. Reteta este migaloasa dar merita pentru ca pastele ...
Imi plac pastele umplute foarte mult dar nu le fac atat de des pe cat mi-as dori. Reteta este un picut migaloasa dar merita pentru ca pastele preparate astfel sunt delicioase.
Vezi reteta
Zucchine ripiene-dovlecei umpluti.
Zucchine ripiene-dovlecei umpluti. Se umplu dovleceii se pudreaza cu parmezan ...
Pentru ca am hotarat sa mancam mai dietetic am facut acesti dovlecei umpluti la cuptor care se fac ffff rapid si credeti-ma ca sunt deliciosi!!Asa ca sa vedem cum i-am facut:
Vezi reteta
Tajarin.
Tajarin. Un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita ...
Tajarin sunt un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita utilizarii galbenusurilor (sunt persoane care folosesc numai galbenusuri pentru tajarin dar avand in vedere ca la 1 kg de faina intra 20 de galbenusuri am folosit si oua intregi). Tajarin trebuie sa fie taiati foarte fin si n...
Vezi reteta
Piure de urzici cu hrean.
Piure de urzici cu hrean. Potrivim de sare si servim cu hrean proaspat ras ...
Primavara a venit cam de o luna la noi dar abia duminica am simtit-o cu adevarat. Am avut parte de o duminca splendida, cu mult soare, caldura si miros de iarba verde si frageda.
Vezi reteta
Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati.
Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati. Punem la fiert lintea impreuna cu morcovul si ...
Lintea (lens culinaris) face parte din familia leguminoaselor. Semintele plantei au o valoare nutritiva foarte bogata si sunt prezente in multe feluri de mancare. Din faina de linte in combinatie cu o parte de faina de grau se poate obtine o paine foarte delicioasa. Lintea este bogata in proteine si glucide s...
Vezi reteta
Sarmale in foi de varza cu afumatura.
Sarmale in foi de varza cu afumatura. Se servesc cu mamaliguta, ardei iute ...
Chiar daca sarbatorile au trecut de o buna bucata de timp si sarmale nu mai sta nimeni sa faca, postez totusi reteta pentru sarbatorile care vor urma. Nu am mai mancat sarmale de peste 2 ani asa ca anul acesta m-am bucurat enorm de mult sa descopar varza murata, de o calitate exceptionala, la noul magazin ...
Vezi reteta
Spaghetti integrali alla siciliana.
Spaghetti integrali alla siciliana. O reteta simpla si dietetica si nu in ultimul rand foarte gustoasa. ...
Este foarte vara si foarte cald aici! Si cum pofta de mancaruri grele si mai elaborate scade in aceasta perioada, cautam sa petrecem cat mai putin timp in bucatarie si incercam sa mancam cat mai dietetic si mai simplu cu putinta. Asa ca astazi va aduc o reteta simpla si dietetica si nu in ultimul rand foar...
Vezi reteta
Rosii umplute cu carne.
Rosii umplute cu carne. Dupa ca sunt patrunse complet, transferam rosiile impreuna ...
Mie imi plac tare mult mai ales vara cand rosiile au un gust delicios.. Spalam rosiile , le taiem capacelul pe care il pastram , scobim miezul rosiilor pe care il vom folosi pentru sos umplem rosiile cu carnea tocata amestecata cu sare, piper, ceapa tocata marunt si cele 2 linguri de orez pe care le-am tinut ...
Vezi reteta
Pastrav la cuptor cu legume.
Pastrav la cuptor cu legume. delicios si parfumat alaturi de o combinatie minunata de ...
Pastrav delicios si parfumat alaturi de o combinatie minunata de legume. Puteti inlocui pastravul cu ce peste doriti dumneavoastra.. Taiem in feliute foarte subtiri morcovii, rosiile, ardeiul gras, cipuercile champignon si prazul. Tocam marunt patrunjelul si busuiocul. Le amestecam pe toate si le pudram c...
Vezi reteta
Sarmale de post in foi de vita.
Sarmale de post in foi de vita. Fierbem sarmalutele pe foc foarte mic cca 2 ore ...
Ador sarmalutele in foi de vita. Le-am umplut de data aceasta cu ciuperci champignon, morcov si praz si le-am servit cu putina smantana de post dar puteti sa le serviti si cu un iaurt de soia daca doriti. Mi-au iesit in jur de 50 de sarmale de cca 5 cm fiecare si au fost pur si simplu devorate. Extrem de ...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

IntroduceŇ£i mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca ai sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim