Mai ieftin, mai bun, mai aproape

Retete

Orar perioada Paste
Producatori particulari pentru fructe si legume
Abonare newsletter
Poland Branch Poland Branch

Calamari cu lamaie si usturoi.

Salveaza in
Retete favorite
Alatura-te echipei Profi!
calamari_cu_lamaie_si_usturoi_4
calamari_cu_lamaie_si_usturoi_1calamari_cu_lamaie_si_usturoi_2calamari_cu_lamaie_si_usturoi_3calamari_cu_lamaie_si_usturoi_4
6/6

Reteta adaugata de:

Bucatarul PROFI

Laura Adamache

Descriere

Sambata trecuta am cumparat 1 kg de calamari proaspeti si tare tare frumusei asa ca imediat cum am ajuns acasa i-am si pregatit. Desi ador calamarii umpluti, de data asta i-am facut la tigaie cu lamaie si usturoi. Au iesit extraordinar de gustosi si parfumati.

Ingrediente:

  • 1 kg calamari
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 1 lamaie
  • 1 pahar vin alb
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Preparare:

  • Spalam bine camarii si ii curatam
  • Dupa ce i-am curatat, taiem sacul calamarilor in doua pe lungime
  • Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, punem 2-3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti dar necuratati si ardeii uscati tocati
  • Calim usturoiul pana ce uleiul este incins bine dupa care ii eliminam si adaugam calamarii
  • Ii lasam pe foc mic spre mediu pana ce se evapora tot lichidul lasat de calamari
  • In acest moment adaugam vinul iar cand si acesta este complet evaporat adaugam sucul unei lamai si patrunjel tocat din belsug
  • Mai lasam calamarii pentru 2-3 minute pe foc dupa care adaugam sare si piper dupa gust, stingem focul si ii servim imediat
Poza ta