Ingrediente:
  • 300 gr faina
  • 100 gr ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte/apa
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lamaie ( doar coaja )
  • un varf cutit sare
  • 300 gr gem la alegere
Prajitura cu gem de capsuni. Decupam un patrat din aluat care sa imbrace ...
Astazi va propun o prajitura cu gem de caspuni, simpla, economica si rapida. Nu mi-au placut intotdeauna prajiturile cu gem dar in ultimii ani am inceput sa le fac des, mai ales cand sunt in criza de timp si am pofta de ceva dulce. Aluatul acestui tip de prajitura se face in general cu unt dar eu va propun unul mai dietetic si poate chiar mai gustos decat cel cu unt.
Preparare:
  1. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, o cernem si o punem intr-un vas.
  2. Adaugam in centrul ei uleiul, zaharul, 1 ou mare si un galbenus, coaja de lamaie si 3 linguri de lapte rece sau apa rece. Framantam pana obtinem un aluat compact.
  3. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il lasam 30 minute la frigider.
  4. Dupa 30 minute, pudram bine cu faina planul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 0,7-0,8 cm.
  5. Decupam un patrat din aluat care sa imbrace perfect forma si cca 1-2 cm din marginile acesteia.
  6. Asezam foaia de aluat in forma tapetata cu putin unt si faina si o intepam din loc in loc cu o furculita.
  7. Intindem aluatul ramas si il taiem in fasii late de 1 -1,5 cm si lungi cat forma in care vom coace prajitura.
  8. Ungem foaia cu gem peste care adaugam, pe lungime si latime, fasiile de aluat. Presam bine fasiile de aluat de marginile foii.
  9. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute,
  10. O pudram cu zahar vanilat dupa ce se raceste putin si o taiem dupa ce se raceste complet.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!