Ingrediente:
  • Blat: 6 oua, 180 gr zahar, 150 gr faina, 30 gr cacao, 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema ganache: 200 gr frisca lichida, 200 gr ciocolata amara, 25 gr unt, 2 linguri rom alb
  • Glazura: 100 gr unt, 10 linguri rase zahar, 10 linguri rase cacao, 12 linguri lapte, 1 foaie gelatina (2 gr)
  • In plus: 250 gr martipan, 100 gr ciocolata amara ( minim 60% continut cacao), inimioare de zahar pentru decor, 150 gr fulgi de ciocolata
Mini torturi de ciocolata. Un gust divin plin de o savoare care-si pastreaza ...
Ingrediente pt 6 mini torturi de 10 cm diametru
Preparare glazura, Martipan, Semicercuri ciocolata:
  1. Glazura se prepara dupa ce ati asamblat tortuletele. Punem intr-o craticioara pe foc foarte mic, untul taiat in bucatele, zaharul, laptele si cacaoua.
  2. Cand unntu si zahrul sunt complet topite, stingem focul si adaugam 1 foaie de gelatina bine stoarsa pe care am tinut-o la inmuiat in apa rece cu 10 minute inainte.
  3. Amestecam glazura cu un tel in forma de para pentru 3-4 minute. Cu cat o amestecam mai repede si mai mult, cu atat va fi mai lucioasa. O lasam apoi sa se raceasca.
  4. Martipan: Framantam putin martipanul ca sa se inmoaie, apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm pe planul de lucru usor pudrat cu zahar pudra. Decupam cu cercul, 6 cerculete.
  5. Semicercuri ciocolata: Imbracam un facalet in hartie de copt.
  6. Topim ciocolata la bain marie sau microunde, o lasam sa se racesca putin ( cca 5 minute), apoi o punem intr-un sac à poche si formam pe facalet, dungulite de ciocolata. Bagam facaletul la congelator pentru 10-15 minute, apoi desperindem cu grija semicercurile de ciocolata.
  7. Asamblare: Taiem pandispanul folosind o forma circulara,
  8. Taiem fiecare tortulet in 3 foi. Fixam o foaie in cerc, o insiropam cu 1-2 linguri de sirop rece, formam un strat de ganache, adaugam o a doua foaie de blat pe care o insiropam, apoi adaugam cercul de martipan si inchidem tortuletele cu ultima foaie pe care o insiropam putin.
  9. Bagam torturile la frigider si ne apucam de pregatit glazura asa cum am explicat mai sus. Cand glazura este rece, scoatem torturile din forme, le asezam pe un gratar sub care asezam o tava mare, si turnam glazura cu ajutorul unui polonic peste torturi.
  10. Avem grija ca glazura sa imbrace perfect si marginile torturilor. Le lasam sa se scurga bine ( cca 30 minute) apoi le imbracam marginile in fulgi de ciocolata si le decoram cu semicerculete de ciocolata si inimioare de zahar.
  11. Le putem servi imediat sau le bagam la frigider. In cazul in care doriti sa le serviti mai tarziu, le scoateti cu 30 minute inainte din frigider.
Preparare:
  1. Preparare blat: Mixam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se deschid la culoare iar volumul lor s-a triplat. Amestecam faina cu cacaoua si le dam prin sita.
  2. Adaugam treptat mixul de faina si cacao peste mixul de oua si zahar si amestecam cu mare grija de jos in sus.
  3. Tapetam, cu unt si faina, o forma dreptunghiulara de 28X20 cm si adaugam aluatul.
  4. Coacem pandispanul la 170°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute.
  5. Scoatem pandispanul din cuptor, il lasam putin sa se raceasca in tava, apoi il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
  6. Preparare ganache: Punem frisca lichida si untul intr-o craticioara pe foc foarte mic. Avem mare grija sa nu fiarba!!
  7. Cand este foarte fierbinte, stingem focul si adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si romul.
  8. Amestecam bine pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi lasam crema sa se racesaca pentru cca 10 minute.
  9. Dupa 10 minute, incepem sa o mixam pana cand se transforma in crema si se deschide la culoare. O sa aveti nevoie de cca 10-15 minute pana cand crema se va intari.
  10. Dupa ce se raceste suficient, o lasam pe masa din bucatarie pana cand ne apucam de asamblat tortuletele.
  11. Preparare sirop: Punem pe foc mic, intr-o craticioara, apa amestecata cu fructoza.
  12. Cand aceasta din urma s-a topit complet, stingem focul, adaugam brandy-ul si esenta de vanilie si acoperim craticioara cu un capac. Lasam siropul sa se raceasca.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!