Ingrediente:
  • 150 gr albus
  • 150 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • jum lingurita suc lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 200 gr frisca
  • 20 gr cacao
Cosulete de bezea cu frisca si cacao. Mixam din nou foarte bine pana obtinem ...
De 2 zile sunt singura acasa, sotul meu fiind plecat in Germania, si cum astazi se intoarce m-am gandit sa fac ceva rapid si simplu foc si anume niste cosulete de bezea pe care le-am umplut cu fisca mixata cu cacao. Umplutura este saracuta rau pentru ca atat aveam in casa dar se pot umple cu crema de vanilie si fructe (gen Pavlova) sau cu ingheatata sau cu diferite mousse-uri.
Preparare:
  1. Mixam bine albusurile proaspete la temperatura camerei cu 150 gr zahar tos si varful de sare.
  2. In momentul in care sunt mixate perfect si nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugati treptat zaharul pudra si susul de lamaie.
  3. Mixam din nou foarte bine pana obtinem o bezea teapana,
  4. Pe o hartie de copt asezata in tava de cuptor desenam cerculete de vreo 8 cm diametru si formam fundul cosuletului umpland cercul cu bezea. Cu ajutorul unui sac-a-poche facem spirale de bezea de jur imprejurul cercului.
  5. dam cosuletele la cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 1.45-2 ore apoi le lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa,
  6. Mixam frisca pana capata consistenta dupa care adaugam cacaoa si mixam pana se intareste.
  7. Umplem cosuletele cu frisca, pudram cu putina cacao si servim,

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!