Ingrediente:
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 5 – 6 flori lavanda
Biscuiti cu lavanda. Biscuitii acestia sunt foarte aromati iar serviti alaturi de o ...
Ador lavanda iar dulciurile si chiar pastele parfumate discret cu lavanda se numara printre preferatele mele. Biscuitii acestia sunt foarte aromati iar serviti alaturi de o cana de ceai sau lapte sunt absolut deliciosi.
Preparare:
  1. Am cules 5 flori de lavanda pe care le-am spalat si le-am tocat marunt,
  2. Mixam zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza bine, adaugam oul usor batut cu o furculita, florile de lavanda tocate marunt, faina amestecata cu praful de copt si putina sare.
  3. Biluta obtinuta o invelim in folie de plastic si o bagam la frigider 30 minute.
  4. Dupa 30 minute, rasturnam aluatul pe planul de lucru bine infainat si intindem o foaie cam de 0,5 cm grosime din care formam cu ajutorul unei forme, biscuitii nostri,
  5. II asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute,
  6. Cand capata o culoare aurie sunt gata, Sunt deliciosi si foarte parfumati,

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!