Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente

  1. 1 pachet aluat foietat ( 250 gr)
  2. 400 gr spanac
  3. 300 gr carne tocată /carne tocată din carnați
  4. 250 gr ricotta / urdă
  5. 1/2 pahar vin alb demisec
  1. 2 ouă
  2. sare
  3. piper
  4. 2 linguri ulei

Ștrudel cu ricotta și spanac

Aveam în frigider o cutie de ricotta și în congelator niște frunze de spanac congelate așa că mi-am zis să le combin. Și bine am făcut pentru că ștrudelul a fost devorat în mai puțin de o zi.

Preparare:

  1. Dacă folosim spanac proaspăt, îl spălăm cu grijă în mai multe ape, îl opărim în apă cu sare după care îl lăsăm la scurs într-o sită și îl tocam foarte mărunt când se răcește.
  2. Eliminăm mațul cârnaților și călim carnea tocată în 2-3 linguri de ulei. Când a prins puțină culoare adăugăm jumătate pahar de vin alb și lăsăm pe foc mic până ce alcoolul este evaporat complet.
  3. Adăugăm spanacul tocat și foarte bine stors și amestecăm pe foc mic pentru încă 5 minute.
  4. Lăsăm mixul de spanac și carne tocată să se răcească complet după care îl amestecăm cu ricotta sau urdă, adăugăm 2 ouă, puțină sare, dacă mai este nevoie, și piper.
  5. Amestecăm bine până ce obținem o compoziție fină.
  6. Așezăm aluatul foietat pe planul de lucru și-l mai întindem puțîn cu făcălețul.
  7. Așezăm umplutura în centrul foii și o întindem având grijă să lăsăm cca 4 cm din margini neacoperite.
  8. Rulăm ștrudelul, îl crestam cu un cuțit cu lama foarte ascuțită și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30-35 minute, pe a două treaptă de jos în sus.
  9. Cu 5 minute înainte de a se coace complet, deschidem ușa cuptorului și îl ungem cu puțin ulei, după care îl mai lăsăm încă 5 minute că să prindă culoare.
  10. Îl tăiem când e călduț spre rece și îl servim cu multă multă poftă

Articole care se regăsesc în categoria Aperitive

Bastonașe crocante de avocado

08 martie 2022

Aceste bastonașe crocante de avocado sunt pur și simplu o nebunie de gust!! Nu m-am înțeles bine cu acest fruct mult timp, deși știu că este extrem de sănătos. Însă, de la o vreme, am început să îl cumpăr și să îl mănânc foarte des, chiar de 2-3 pe săptămâna. De obicei în salate, guacamole, […]

Citește mai mult

Chiftele de pește

08 martie 2022

Astăzi am profitat de faptul că aveam pește proaspăt așa că am făcut repede aceste chifteluțe foarte bune pe care le-am servit alături de cartofi natur cu un strop de unt și pătrunjel și o salată de rucola cu lămâie 🙂 Preparare:

Citește mai mult

Idei de antreuri festive pentru masa de Crăciun

23 noiembrie 2022

Zilele de sărbătoare ne fac întotdeauna să ajungem la concluzia că ideile de antreuri pentru mesele festive nu prisosesc niciodată. Și asta pentru că ne dorim și alte delicii pe masa de Crăciun în afară de clasica salată de boeuf. Acesta este și motivul pentru care articolul de astăzi este dedicat antreurilor festive pentru masa […]

Citește mai mult

Salată de cartofi

08 martie 2022

E simpluță-foc și se face rapid. Preparare: Fierbem cartofii în coajă. Îi decojim și îi lăsăm să se răcească. Fierbem și ouăle vreo 15 minute (trebuie să fie tari), le băgăm sub jet rece de apă și le curățăm. Tăiem cartofii și ouăle împreună cu castraveții și gogosarii în cubulețe mici. Oprim un gălbenuș de […]

Citește mai mult

Muffins pizza

08 martie 2022

Astăzi am hotărât să fac aceste delicioase muffins pizza. Sunt excelente că aperitiv și se fac foarte rapid. Le puteți umple cu absolut orice în funcție de preferințele voastre. Preparare: Tăiem rosioarele, mozzarella, galbanino și pestsorii în bucățele mici iar verdeață o tocam mărunt. Amestecăm făînă cu drojdia (dacă e uscată; dacă e proaspătă o […]

Citește mai mult

Ruladă de carne cu glazură dulce picantă

08 martie 2022

Pentru cei care nu iubesc în mod deosebit drobul tradițional de Paște din carne de miel, această ruladă poate fi o opțiune delicioasă pentru invitații noștri. Preparare glazură: Amestecăm ketchup-ul cu muștarul, zahărul și 1 linguriță sos worcester. După 30 minute, când ruladă noastră începe deja să se rumeneasca ușor, deschidem ușa cuptorului, ungem rapid […]

Citește mai mult

Rețete tradiționale cu jumări: Bucatele crocante din bucătăria românească

20 noiembrie 2023

Știm că venirea iernii nu este atât de aproape pe cât am crede, însă nu este niciodată prea devreme pentru a ne gândi la toate rețetele delicioase cu carne de porc cu care să umplem mesele de sărbători și la toate deliciile tradiționale care ne răsfață papilele gustative în sezonul rece. Pe lângă rețeta de piftie […]

Citește mai mult

Gogoșari în oțet: Rețetă simplă și gustoasă

22 noiembrie 2022

Nu știm despre voi, însă rețetele de murături sunt foarte dragi sufletului nostru. Fie că vorbim despre murături asortate, despre castraveți murați, conopidă sau gogoșari, deja ni se face poftă numai când ne gândim la ce garnituri delicioase vor reprezenta pentru mesele ce abundă în fripturi apetisante. Articolul de astăzi este despre gogoșari în oțet, […]

Citește mai mult

Ouă umplute: 5 rețete simple și gustoase

22 decembrie 2022

Nu știm despre tine, dar noi suntem mari amatori de ouă umplute și cu greu ne abținem să nu le pregătim mai des. Vorba aceea, conțin destul de multe calorii pentru niște preparate atât de micuțe. Iar dacă mai vorbim și despre rețeta clasică de ouă umplute, cea cu maioneză, atunci cu siguranță vorbim despre […]

Citește mai mult

Rețeta clasică de salată de icre cu ceapă pentru un aperitiv delicios

20 noiembrie 2023

Nu știm dacă printre cititori există iubitori ai preparatelor din pește, însă noi le îndrăgim și le gătim ori de câte ori avem ocazia. Mai mult decât atât, chiar ne-am răsfățat de curând cu o delicioasă saramură de pește, gătită ca în Dobrogea și avem de gând să pregătim pentru cină și pește la cuptor, aromat cu […]

Citește mai mult