Ingrediente:
  • 200 gr fasole verde
Ingrediente:
  • 500 gr carne tocata porc
  • 500 gr carne tocata vita
  • 250 gr ricotta/urda vaca
  • 3 oua
  • 50 gr parmezan/cascaval ras
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1-2 ardei iuti uscati (optional)
  • 2 linguri pesmet
Rulada de carne cu glazura dulce picanta. Glazura dulce picanta, ii da un gust si un ...
Pentru cei care nu iubesc in mod deosebit drobul traditional de Paste din carne de miel, aceasta rulada poate fi o optiune delicioasa pentru invitatii nostri. Umplutura poate varia in functie de legumele care ne plac mai mult. De exemplu, puteti inlocui fasoalea verde cu mazare sau cu bastonase de morcov pentru un contrast mai evident sau puteti face un mix de legume: morcov, mazare, fasole verde, bastonase de ardei rosu, galben si verde. Glazura dulce picanta, ii da un gust si un aspect superb iar gustul usor dulceag echilibreaza perfect gustul ruladei.
glazura:
  1. Amestecam ketchup-ul cu mustarul, zaharul si 1 lingurita sos worcester.
  2. Dupa 30 minute, cand rulada noastra incepe deja sa se rumeneasca usor, deschidem usa cuptorului, ungem rapid toata rulada cu un strat de glazura si inchidem usa cuptorului.
  3. Dupa inca 30 minute, o ungem din nou si o lasam la cuptor inca 15-20 minute.
  4. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, dupa care o taiem si o asezam pe un platou. Se poate servi calda sau rece.
Preparare:
  1. Intindem pe masa o foaie de hartie de copt iar deasupra ei punem biluta de carne pe care o aplatizam cat de bine putem cu mainile usor umede.
  2. Daca amestecul nu este compact adaugam 1-2 linguri de pesmet ca sa legam bine mixul de carne.
  3. Amestecam carnea tocata cu ouale, ricotta sau urda foarte bine scursa, parmezanul ras, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, 2 ardei iuti uscati tocati fin, sare si piper dupa gust.
  4. Asezam peste carne o alta foaie de hartie de copt si incepem sa intindem carnea cu ajutorul unui facalet intr-o “foaie” de cca 2 cm.
  5. Indepartam hartia de copt, si asezam peste carne, legumele alese. Eu am folosit fasole verde de la conserva dar daca folositi legume proaspete, le fierbeti cateva minute pana se inmoaie foarte putin (nu trebuie sa fie complet fierte).
  6. Rulam carnea cu ajutorul foii de dedesubt si strangem bine capetele. Asezam rulada in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, o ungem cu putin ulei de masline si o bagam in cuptorul preincalzit la 180° C pentru 1 ora si 20 minute.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!