Ingrediente:
  • 2 l lapte proaspat vaca ( e bine sa folosim un lapte cat mai gras, minim 3,5% grasime)
  • 7 linguri iaurt gras (minim 3,5 %grasime)
  • 5 linguri suc proaspat lamaie
Panir. Impaturim bine branzica in servet, deasupra punem o farfurie, si deasupra farfuriei ...
Este un tip de branza foarte des consumata in India. E foarte buna si seamana mult cu branzica noastra de vaci numai ca este putin mai grasa. In reteta originala nu se foloseste decat lapte proaspat si gras si lamaie. In aceasta reteta se foloseste si iaurt gras. Este absolut delicioasa si o puteti servi natur sau ca substitut branzicii de vaca. Este mult mai cremoasa decat branza de vaca si mult mai putin acida (gustul de lamaie nu se simte absolut deloc avand in vedere ca la 2 l nu am folosit decat 5 linguri de suc de lamaie).
Preparare:
  1. Punem laptele la fiert la foc mic spre moderat.
  2. Aprope de punctul de fierbere (mai exact cand suprafata devine spumoasa si se ridica bulbucei micuti spre suprafata), adaugam cele 7 linguri de iaurt pe rand si amestecand dupa fiecare lingura.
  3. Lasam laptele pe foc mic inca vreo 5 minute si cand incepe sa fiarba il tragem de pe foc si adaugam cele 5 linguri de suc prospat de lamaie si amestecam dupa fiecare lingura. In maxim 5 minute vor aparea primele buchetele de branzica:
  4. Luam cu o lingura forata branzica si o punem la scurs intr-un tifon sau intr-un servet bumbac special pentru branzica si o sprijinim pe o sita deasupra uni vas in care se va colecta zerul,
  5. Impaturim bine branzica in servet, deasupra punem o farfurie, si deasupra farfuriei punem o greutate care sa preseze branza. Eu am pus o punga de faina de 1 kg.
  6. Dupa 2 ore e gata,
  7. In frigider dureaza maxim 2 zile asta daca nu se consuma pe loc cum s-a intamplat la noi care am servit-o cu masline verzi si un fir de ulei de masline.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!