Umplutura:
  • 5 rosioare
  • mozzarella
  • galbanino/cascaval
  • oregano
  • busuioc
  • rozmarin
  • acciughe (pestisori mici in saramura)
  • ulei de masline
Ingrediente:
  • Aluat: 400 gr faina
  • 250 gr apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie liofilizata/20 gr proaspata
Muffins pizza. Sunt excelente ca aperitiv si se fac foarte rapid. Se pot umple ...
Astazi avand in vedere ca am sarit peste plimbarea de duminica pe care o facem de obicei, am hotarat sa fac aceste delicioase muffins-uri pizza. Sunt excelente ca aperitiv si se fac foarte rapid. Le puteti umple cu absolut orice in functie de preferintele voastre.
Preparare:
  1. Amestecam faina cu drojdia (daca e uscata, daca e proaspata o frecam cu o lingurita de zahar)
  2. Turnam apa calduta in centru si framantam pana obtinem o biluta moale si elastica
  3. In momentul in care bila e formata adaugam si sarea si mai framantam pana la incorporare. Niciodata sa nu puneti sarea peste drojdie pentru ca aluatul nu va creste frumos
  4. Acoperim aluatul si-l lasam 1 ora la dospit
  5. Intre timp pregatim umplutura. Taiem rosioarele, mozzarella, galbanino si pestsorii in bucatele mici iar verdeata o tocam marunt
  6. Dupa 1 ora aluatul nostru a crescut frumos
  7. il rasturnam pe masa de lucru usor infainata si rupem bucatele mici pe care le pream cu palmele dandu-le o forma rotunda
  8. in centru punem cate putin din toate ingredientele pt umplutura
  9. strangem bine capetele muffinsului il intoarcem astfel incat partea intinsa sa vina dedesubt, il mai rotunjim putin intre palme si il asezam in hartie de muffins
  10. Le asezam pe toate in tava de muffins si le mai lasam 30-45 minute la crescut
  11. dupa 45 minute le ungem cu ulei de masline, le pudram cu sare, rozmarin si oregano si le bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute
  12. Le scoatem din forma si le servim caldute

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!