Te asteptam la deschiderea magazinului Profi CITY din Cluj Napoca Peana in data de 23 octombrie 2014!
Vezi pe harta
S-a deschis magazinul Profi din Constanta Egretei!
Vezi pe harta
Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
  • 70 gr ulei
  • 5 linguri rase de zahar
  • 260 gr lapte de soia/lapte/apa
  • 1 varf sare
  • coaja portocala
  • nuca
  • miere
Mucenici moldovenesti. O reteta simpla si foarte rapida, fara timpi interminabili ...
Anii trecuti am facut mucenici muntenesti, fierti si cu multa multa nuca, dar anul asta am zis sa-i incerc pe cei moldovenesti si mi-a parut bine ca i-am facut pentru ca sunt atat de pufosi si de parfumati! Va propun o reteta simpla si foarte rapida, fara timpi interminabili de asteptat pe langa aluat sa vedem daca si cat a crescut. Aluatul este de post numai ca din graba si fara sa-mi dau seama, i-am pensulat cu galbenus cu putin lapte si deci ai mei nu mai sunt de post.
Preparare:
  1. Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in laptele sau apa calduta, uleiul, zaharul si coaja de portocala.
  2. Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam un varf de cutit de sare si framanatam pana obtinem o biluta elastica.
  3. Formam snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat di care formam ulterior mucenici in forma de 8. Le lasam la crescut 1 ora dupa care le pensulam cu purina apa calduta sau lapte de soia.
  4. Coacem mucenicii in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
  5. Punem mierea pe foc pentru cateva minute pana devine mai fluida.
  6. Pensulam mucenicii calzi cu mierea calda, ii pudram cu nuca din belsug si ii servim. Sunt divini de pufosi!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Crostatine cu cirese si crema frangipane.
Crostatine cu cirese si crema frangipane. Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem ...
In ultimele saptamani bucataria mea a fost plina in permanenta cu cirese :) Le-am congelat iar ieri am facut aceste minunate crostatine.. Pentru aluat, punem in robot faina amestecata cu amidonul, untul taiat cubulete si zaharul. Mixam cca 2-3 minute dupa care adaugam cele trei galbenusuri, 2 linguri cu apa f...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Pui de balta pane.
Pui de balta pane. Pentru un rezultat apetisant ii sevim cu lamaie si cu salata de ...
Am reusit sa fac niste pui de balta pane. Sa va spun pe scurt povestea acestor puisori de balta. Sambata eram la cumparaturi si deodata Cris imi spune: uite, au pui de balta!! Hai sa cumparam pentru ca sunt extraordinar de buni !!! Eu nu mancasem pana atunci asa ca am mers pe mana lui si am cumparat 1 kg!! Mi...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

IntroduceŇ£i mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca ai sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim