Ingrediente:
  • 260 gr faina
  • 3 oua
  • 120 gr ulei
  • 150 gr lapte
  • 225 gr spanac fiert
  • 90 gr branza rasa de capra/telemea/feta
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Mini checuri cu spanac. Se servesc usor caldute sau reci alaturi de mezeluri ...
Sunt extrem de bune, atat de bune, incat dupa prima felie au urmat si altele.
Preparare:
  1. Umplem o oala cu apa, adaugam 2 lingurite rase de sare si o punem la fiert pe foc mediu.
  2. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam spanacul spalat in 2-3 ape, si il fierbem pentru 4-5 minute. Ca sa obtineti 225 gr spanac fiert, puneti la fiert cca 300 -350 gr spanac crud
  3. Scoatem spanacul di apa si il scurgem foarte bine. Eventual il lasati intr-o sita pentru jumatate de ora si apoi il stoarceti foarte bine cu mana.
  4. Il tocam apoi marunt sau il bagam la robot.
  5. Amestecam cu o lingura ouale cu laptele, uleiul si branza rasa. Adaugam spanacul tocat si amestecam bine.
  6. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam compozitiei lichide.
  7. Omogenizam aluatul si, in cazul in care branza folosita de dumneavoastra nu este destul de sarata, adaugam si sare dupa gust.
  8. Tapetam formele cu unt si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  9. Coacem checuletetele in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.
  10. Inainte de-a le scoate din cuptor, infigeti o scobitoare intr-un chec. Daca aceasta iese curata, atunci checuletele sunt gata. Daca nu, le mai lasam inca putin ( cca 5 minute ) la cuptor.
  11. Se servesc usor caldute sau reci alaturi de mezeluri, branzeturi sau ca atare.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!